Sicilië

13 t/m 21 mei

Deze reis is opgezet door Lakshmi ism Mona Lisa tours

Sicilie is een prachtig eiland gelegen aan de Middellandse zee. Sicilië is een autonoom deel van Italië. Vanwege de ligging in het midden van de Middellandse zee hebben hier door de eeuwen heen verschillende volkeren voet aan land gezet. Hierdoor heeft het eiland zijn eigen rijke en unieke cultuur ontwikkeld op het gebied van kunst, muziek, literatuur, architectuur, religieuze tradities EN haar eigen keuken.n

Deze rondreis gaan we niet alleen veel van de prachtige omgeving zien zoals een bezoek aan de vulkaan Etna, en de verschillende bouwstijlen in diverse steden zien maar maken we ook kennis met de Siciliaanse keuken. Bijzondere honing, canollo, pasta’s en heerlijke wijnen. We leren Siciliaans koken en bezoeken wijngaarden voor de meeste verrukkelijke wijnen.

Globaal programma 13 – 21 mei:

Dag 1: We vliegen in nog geen 3 uur van Amsterdam naar Catania. De bus brengt ons 70 kilometer verderop naar het hotel waar we een aantal dagen zullen blijven. Regio Catania/Taormina.

Dag 2: meteen een van de hoog-s-te punten van de reis; een bezoek aan de vulkaan ETNA. We rijden toto 1900 meter hoogte. Vanaf daar is het uitzicht al prachtig en kun je mooie wandelingen maken. Voor wie het aandurft kun je -afhankelijk van het weer- voor 35 euro met een gondel naar 2900 meter.

Dag 3: we rijden vandaag naar Siracusa, een havenstad in het zuidoosten van Sicilië. Sinds 2005 staat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We wandelen door park Neapolis dat van grote archeologische waarde is en laten ons betoveren door alle bouwstijlen, tempels en kathedralen. Aan het einde van de dag is er voor de liefhebber een kookworkshop te volgen!

Dag 4: vandaag verplaatsen we ons naar de regio Marsala/ Selinunte. De gehele dag staat in het teken van het UNESCO werelderfgoed en bezoeken we onder meer het dal van de tempel dat midden tussen amandelbomen ligt.Uiteraard proeven we ook van de Marsala wijn, die iets steviger van smaak is en een hoger alcoholpercentage heeft dan gewone wijn.

Dag 5: een dag om bij te komen van alle opgedane indrukken en rust te nemen in de zon onder het genot van een hapje en een drankje. In de middag een kookworkshop voor de liefhebber.

Dag 6: vandaag verplaatsen we ons zo’n 200 kilometer en rijden we via Erice en Palermo naar ons hotel waar we vannacht en morgenavond zullen blijven slapen. Erice staat vooral bekend om haar zalige amandelgebakjes. Je hebt vanaf dit hooggelegen stadje een prachtig uitzicht over de zee en de het dal rondom.

Dag 7: na het ontbijt zetten we koers naar de hoofdstad van de autonome regio Sicilië. Onderweg doen we de dom van Monreale aan. In het centrum van Palermo bezoeken we de Palatijnse kapel, de kathedraal van Palermo met het koningsgraf, het quattro canti plein en de Martorana kerk. Einde van de middag rijden we naar ons landelijk gelegen hotel in de regio Palermo / Cefalù.

Dag 8: vandaag verplaatsen we ons richting het noorden van het eiland. We bezoeken het prachtige stadje Cefalù en bezoeken de meest mooie gebouwen uit de Byzantijnse periode ingelegd met goud mozaïek. Je krijgt hier wat tijd om rond te struinen en bv een kijkje te nemen in het oude washuis of nog wat leuke snuisterijen te kopen. ’s Middags rijden we naar het stadje Catania, dat na de vulkaanuitbartsing van 1669 en de aardbeving van 1693 opnieuw gebouwd werd onder leiding van de bouwmeester van Giovanni Battista Vaccarini (een Italiaanse architect die de Siciliaanse barok vertegenwoordigt). Slapen in de omgeving van Catania.

Dag 9: Aan ons bezoek aan Sicilië komt vandaag een einde. De chauffeur brengt ons in de loop van de dag naar het vliegveld van Catania. We vliegen vast moe, maar voldaan weer terug naar huis .

De reis gaat door vanaf 20 deelnemers. We streven naar 25 deelnemers maximaal.

Bij 20 – 24 deelnemers bedragen de kosten 1350,00 per persoon.

Bij 25 – 28 bedragen de kosten 1275 per persoon

Toeslag bij gebruik van een 1 persoons kamer is 225,00 euro.

In deze prijs inbegrepen;
8 overnachtingen in een drie tot 4 sterren hotel, inclusief ontbijt,verblijf in een twee persoonskamer, lunch op dag 5, honingproeven, rondleidingen met gids,reisleiding, touringcar met A/C

Exclusief
Excursie pakket en gemeentelijke belastingen 80 euro,retourvlucht van Amsterdam naar Catania op dit moment te boeken voor 200 – 250 euro.

 Wanneer: 13 t/m 21 mei

Wie : iedereen die het gezellig vind om in een groep te touren, veel van Sicilie te zien en te leren en eten en drinken weet te waarderem

UWV heeft met ingang van 1 januari 2022 het protocol veranderd mbt tolken in het buitenland. Terwijl de gesprekken hierover nog lopen heeft deze verandering directe gevolgen voor de tolken die met ons meereizen. Op dit moment vragen we onze reizigers of ze bereid zijn 12 uur van de eerste 30!! te reserveren per reis. alvast hartelijk bedankt 

Bij het boeken van een reis ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Organisatie

Lakshmi ism Mona Lisa tours

Datum

13 t/m 21 mei 2023

Deelnemers

25 maximaal 

Kosten

Ongeveer € 1350,-

© 2023 Lakshmi Travel

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Contact

Lakshmi Travel
Rielerweg 23A
7416 ZA Deventer

WhatsApp 06-21715706

info@lakshmitravel.nl
www.lakshmitravel.nl

Webdesign en development:
Birdhouse Solutions