Klassiek Italië

4 juni t/m 12 juni

Deze reis stond in 2020 al op ons verlanglijstje, het was 1 van de eerste reizen die moest worden verzet ivm corona. Omdat inmiddels niet meer iedereen mee kan of wil hebben we nog 4 plaatsen over voor de liefhebber. Hieronder doen we ons best om je enthousiast te maken. Deze busreis is een reis met een vol programma en veel informatie van  Italië expert Serdar Gümustas en onze favoriete reisleider Alpay Tecimen. Dit duo begeleidde ons eerder in Cappadocië en ze staan garant voor een onvergetelijke ervaring.

Dag 1 (4 juni): We landen al vroeg op het vliegveld van Verona - Sirmione & Gardameer

Verona behoort tot een van de mooiste steden van Italië. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling over Piazza Bra met het amfitheater, door de Via Mazzini naar Piazza Erbe met zijn gezellige markt en over Piazza dei Signori, het hoofdplein van de stad. Natuurlijk missen we het Balkon van Romeo en Julia niet. Na ons bezoek aan Verona nemen we je mee naar het schiereiland Sirmione, aan de zuidkant van het Gardameer. We maken een wandeling door het centrum met zijn kronkelige straatjes en zien het imposante waterslot bij de ingang van de stad. De mogelijkheid bestaat om er voor 8 euro een boottochtje te maken. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Padova.

Dag 2 (5 juni): Venetie
Je gaat met een privéboot naar Venetië. Deze unieke stad is gebouwd op meer dan 400 eilanden. Rond het jaar 1000 was Venetië een van de belangrijkste mogendheden ter wereld en ook in de volgende eeuwen een zeer belangrijk handelscentrum. Het hart van de stad is natuurlijk het San Marcoplein met de kathedraal en zijn vele bijgebouwen zoals de Capella Zen, het Baptisterium en de Tesoro, een van de belangrijkste schatkamers in de westerse wereld. De stad heeft nog steeds een groot aantal (min of meer verborgen) maar zeer interessante kerken. Ook het beroemde Dogenpaleis en enkele van de talloze bruggen die de eilanden met elkaar verbinden, zoals de Rialtobrug, komen aan bod. Venetië staat ook bekend om zijn glasblazerij en het carnaval; Kleurrijk glaswerk en typische carnavalsmaskers zijn overal te vinden. Hier zijn leuke souvenirs te koop! Vervolgens word je naar ons hotel in Montecatini-Terme gebracht. 

Dag 3 (6 juni) Florence
Vandaag reis je met de bus naar het prachtige Florence, de bakermat van de Renaissance. De rijkdom aan kunst, cultuur en geschiedenis is overweldigend. Prachtig gelegen aan de oevers van de rivier de Arno en omgeven door glooiende heuvels bezaaid met olijfbomen en wijngaarden, verovert de stad onmiddellijk het hart van vele bezoekers. In veel opzichten is de oude stad nog steeds hetzelfde als de kleine stad die het ongeveer 500 jaar geleden was. Florence heeft veel bijgedragen aan de culturele en politieke ontwikkeling van Europa. Kunstenaars als Dante en Michelangelo woonden en werkten hier, evenals invloedrijke staatslieden als Machiavelli en de Medici. Beroemd zijn de doopkapel, de prachtige Duomo met de koepel van Brunelleschi en de klokkentoren van Giotto en het Palazzo Vecchio; nog steeds de plaats van waaruit de stad wordt bestuurd. De Santa Croce, de Medici-kapel en de Ponte Vecchio zijn ook enkele van de vele attracties in het prachtige Florence. Genoeg te ontdekken! Aan het einde van de dag rijden we terug naar het hotel in Montecatini-Terme.

Dag 4 (7 juni): Montecatini
Vandaag is er tijd om even bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen : een Vrije dag vandaag, overnachting in Montecatini-Terme

Dag 5 (8 juni): Portofino & Pisa
Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar talrijke kunstwerken herinneren aan het rijke verleden van de stad. Natuurlijk krijgt de Campo dei Miracoli je aandacht. Aan dit 'Plein der Wonderen' vind je de 11e-eeuwse Dom, de beroemde Scheve Toren en het indrukwekkende Baptisterium. Na het bezoek aan Pisa ga je verder naar de haven van Rapallo om de veerboot te nemen naar Portofino, een van de meest trendy badplaatsen aan de Italiaanse Rivièra. Je kunt hier heerlijk winkelen in de vele boetieks die de stad rijk is, en van een drankje genieten terwijl de zon ondergaat. Na een dag Portofino te hebben verkend, keer je per boot terug naar Rapallo. Vervolgens worden we weer naar ons hotel in Montecatini-Terme gebracht. De laatse nacht in dit hotel.

Dag 6 (9 juni): Siena – Castel Gandolfo – Roma
Genietend van het Toscaanse landschap rijden we naar de prachtige stad Siena. Siena, de oude stad met het beroemde ronde plein. Met ongeveer 54.000 inwoners en het historische centrum dat in 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het een “must-see” voor een rondreis door Toscane. Na ons bezoek aan Siena nemen we je mee naar het Castel Gandolfo, een kleine stad in de oostelijke heuvels rond Rome waar de pausen sinds de 17e eeuw graag hun vakantie doorbrengen. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Roma.

Dag 7 (10 juni): Rome
De hoofdstad Rome heeft een rijke geschiedenis en dat is te zien aan alle prachtige historische bezienswaardigheden. Rome is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, maar strekt zich inmiddels uit tot aan de Tyrreense Zee. Het historische stadscentrum van Rome heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bekendste bezienswaardigheden van Rome zijn het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II. Daarnaast zijn er talloze musea te vinden. Rome is ook de zetel van de paus, die het gezag voert over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld: Vaticaanstad, wat een enclave is binnen de stad Rome. We overnachten nog 1 nachtje in hetzelfde hotel.

Dag 8 (11 juni): Roma – Napels & Pompei
Na het ontbijt rijden we richting Napels en de Romeinse stad Pompeii. Deze stad neemt je mee terug in de tijd. Het dagelijkse leven in Pompeii kwam abrupt tot een einde door de uitbarsting van de Vesuvius. De stad was bedolven onder een dikke laag lava. De opgravingen hier zijn al meer dan 100 jaar aan de gang en hebben veel vondsten aan het licht gebracht. Na een bezoek aan Pompei gaan we verder naar de hoofdstad van Campania. Het historische centrum van Napels nodigt uit tot een bezoek aan het Koninklijk Paleis (Palazzo Reale), het Castel Nuovo en de opvallende witte kathedraal,  de pareltjes van de stad. Geen wonder dat Napels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je loopt door de Via San Gregorio Armeno, bekend van de handgemaakte kerststallen die hier het hele jaar te koop zijn. Vervolgens wordt je  naar ons hotel in Napoli gebracht.

Dag 9 (12 juni): Napoli – Amsterdam
Na het ontbijt pakken we onze koffers en word je naar de luchthaven van Napels gebracht waar je vol indrukken terugkeert naar Amsterdam. Arrivederci Italia!

Voor wie
Iedereen is welkom! Op dit moment hebben zich mensen van alle modaliteiten opgegeven; horenden, gebarentaal gebruikers, slechthorenden, plotsdove en doof blinde mensen. Dat betekent dat we reizen met schrijftolken, tolken nmg en tolken ngt zodat je alles kan volgen op een manier die bij je past. Optimale communicatie tijdens de reis! 

Wanneer
Zaterdag 4 juni t/m zondag 12 juni 2022

Waar 
Italië: van Verona , via Venetie, Florence, Potrofino, Pisa, Siena, Rome tot Napoli ; bustour met gidsen

Door wie
Deze reis is opgezet door Lakhsmi & Co. 

Prijs
20-24 personen 990,- p.p.

25 - 30 personen 870,- p.p. ( hier gaan we voor) euro incl verblijf in een 2 persoonskamer. single room is 290 euro extra.

De vliegreis is op dit moment de boeken voor 250 euro incl bagage. Als je je opgeeft vragen we de actuele prijzen op. 

We hopen uiteindelijk 26 personen op deze reis mee te mogen nemen. Dan hebben we voldoende ruimte in de bus en komt de prijs pp op 870,- euro.

De vliegtickets zijn op dit moment voordelig zo’n 250 euro incl bagage.

De rondreis is inclusief:

  • Group  - Transfers van en naar luchthaven
  • Comfortabele bus met airco
  • Alle overnachtingen in standaard hotels
  • Verzorging op basis van BB ( Bed & Breakfast)
  • Professionele Nederlandssprekende, Duitse en Engelstalige gids

 Rondreis is exclusief:

  • Excursiepakket t.w.v. € 99,- p.p. (te voldoen bij aankomst). Het excursiepakket is inclusief: alle entreegelden - fooien voor de belboys (in restaurants/hotels)
  • Diners: we hebben er bewust voor gekozen niet in de hotels te dineren. In de steden waar we overdag verblijven zijn veel gezellige, autentieke, kwalitatief betere en goedkope restaurantjes.
  • Vlucht naar Holland/Italie/Holland. Indicatie 250 euro.

Contact
Meer informatie vraag je aan via info@lakshmitravel.nl

UWV heeft met ingang van 1 januari 2022 compleet onverwacht het protocol veranderd mbt tolken in het buitenland. Tolken in het buitenland wordt niet langer vergoed. Terwijl de strijd achter de schermen speelt heeft dit al directe gevolgen voor de tolken die met ons meereizen. Op dit moment kunnen we de tolken niet garanderen dat ze betaald zullen worden. Zelfs niet voor de reizen die al stonden geboekt, ook ivm corona, en waar de tolken ook al kosten voor hebben gemaakt. Gelukkig hebben we een aantal tolken die het risico kunnen en durven nemen en toch mee op reis gaan. Dus ondanks alles kunnen we voorlopig nog even blijven genieten van alles wat de buitenlandse reizen ons bieden qua cultuur, mooie verhalen en ook de mooie gesprekken van de reizigers onderling…. in alle modaliteiten. 

Organisatie

Lakshmi & Co.

Datum

4 juni t/m 12 juni

Deelnemers

Vol

Kosten

ca 1100 euro

Boeken

Vol

© 2023 Lakshmi Travel

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Contact

Lakshmi Travel
Rielerweg 23A
7416 ZA Deventer

WhatsApp 06-21715706

info@lakshmitravel.nl
www.lakshmitravel.nl

Webdesign en development:
Birdhouse Solutions