Banner Lakshmi Travel 2 C Costa ric
Costa Rica 

Deze reis is vol
zondag 19 januari - maandag 3 februari

Deze reis is opgezet door Lakshmi ism travel counsellors

16 daagse rondreis naar dezeTropische parel in het hart van Midden - Amerika 

De reis in het kort:
Tijdens deze rondreis door Costa Rica duik je de natuur in en reizen we langs vulkanen. Ook is er tijd voor ontspanning aan het strand. We slapen in kleinschalige, comfortabele accommodaties. We maken zoveel mogelijk gebruik van sfeervolle accommodaties die deelnemen aan het toerismeprogramma van Rainforest Alliance en die op een duurzame manier werken. Tijdens deze rondreis in Costa Rica maken we gebruik van een privé-bus.

Nieuwsgierige dieren
We beginnen onze rondreis in San José, maar laten deze stad al snel achter ons om de natuur in te duiken. Tortuguero staat bekend om haar schildpadden, maar ook om haar vele verschillende soorten vogels, apen, luiaarden, en kaaimannen. Aan dieren geen tekort in Costa Rica! We komen langs de bekendste vulkaan van Costa Rica; de Arenal. We verblijven nabij het dorpje La Fortuna, vanwaar je de mogelijkheid hebt een excursie te maken naar Caño Negro. In Rincón de la Vieja zien we nog meer vulkanische activiteit. We wandelen langs borrelende modderpoeltjes en vele dampende bronnen.

Koloniale sfeer en een mysterieus nevelwoud
In Puerto Viejo de Sarapiquí zit je midden tussen de ananas- en banaanplantages en vlakbij een tropisch regenwoud. In dit regenwoud bevinden zich ontzettend veel vogelsoorten. We overnachten hier op een bijzondere locatie; een sfeervol ingerichte oude hacienda (landgoed) uit de koloniale tijd. Nog nooit heb je een mysterieuzer nevelwoud gezien dan het nevelwoud van Monteverde. Door ontelbaar veel verschillende kleuren groen kun je met je hoofd door de wolken een “Sky Walk” maken. Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen.

Met je voeten omhoog op een Palmenstrand 
We sluiten deze indrukwekkende reis vol natuur af in Playa Carillo aan de kust van het schiereiland van Nicoya. Het is hier heerlijk luieren en genieten van de zon. Mocht je nog niet uitgekeken zijn op de natuur van Costa Rica dan kun je deze ook bewonderen vanaf het water. Ook op en onder water kun je zien hoe dierrijk Costa Rica is! We overnachten in een hotel met zwembad op een prachtige locatie. 

Speciaal voor ons regelde Paul deze prachtige rondreis .We maken de reis met gids als Lakshmi groep privé, zodat alles op ons kan worden aangepast!Er is plaats voor 20 personen. Op dit moment zijn 16 plaatsen verkocht en zijn 4 aanvragen in behandeling.

Vertrek
zondag  19 januari - maandag 3 februari 

Vervoer
We vliegen met KLM naar Costa Rica. Onze eigen bus staat al te wachten bij aankomst en brengt ons naar onze eerste overnachtingsplek waar we lekker bij kunnen komen van de reis.
Verblijf:  We verblijven in verschillende prachtige  hotels en appartementen. 
Verzorging:  Om vrij te kunnen zijn in de maaltijdkeuze zijn de maaltijden NIET inbegrepen. 4 maal ontbijt is inbegrepen, vanwege de tijd van de reis of de lange afstand tot een eetgelegenheid. 

Prijs
2699,00 pp voor een twee persoonskamer. Een één persoonskamer is tegen meerprijs beschikbaar.

Voor wie
Voor iedereen die dit land met haar prachtige flora en fauna wil ontdekken. Voor de avontuurlijke en minder avontuurlijken onder ons. Het is een rondreis en derhalve minder geschikt voor mensen die last hebben van reisziekte of moeilijk ter been zijn.Voor jong en oud, groot en klein. Fijn als je bereid bent je communicatie aan te passen zodat we het allemaal kunnen volgen.


Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting Schiphol (of Brussels Airport)
 • Overige luchthavenbelastingen (uitgezonderd eventueel ter plekke te betalen vertrekbelastingen; zie kopje: zakgeld)
 • Brandstoftoeslag (zoals die geldt op het moment van boeking)
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Overnachtingen volgens programma
 • Bezoek inclusief entree Lava 1968 (privaat beschermd natuurgebied).
 • Barbecue diner in La Fortuna
 • Engelstalige gids
 • Gebarenvaardige reisbegeleiding
 • Schrijf, en - Gebarentolken
 • Privé bus met chauffeur gedurende de hele reis
 • Entreegelden Rincón de la Vieja en Tortuguero Nationaal Park (40 USD)
 • Overtocht per boot van en naar Tortuguero Nationaal Park
 • Verblijf in diverse sfeervolle hotels die zijn aangesloten bij de Rainforest Alliance
 • 4x ontbijt 

Excl Extra excursies en overige maaltijden.

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 500 per persoon per week.
Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Tijdens de reis zijn verschillende extra (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. 

Opgave
De reis is vol 

Vaccinaties
Verplicht : geen
Aanbevolen : DTP, Hepatitis A en Rabiës
Optioneel : Gele koorts  en Hepatitis B

Bij het boeken van een reis ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Organisatie

Lakshmi ism travel counsellors

Datum

19-1 t/m 3-2 2025

Deelnemers

20 maximaal

Kosten

Ongeveer € 2699,-

© 2023 Lakshmi Travel

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Contact

Lakshmi Travel
Rielerweg 23A
7416 ZA Deventer

WhatsApp 06-21715706

info@lakshmitravel.nl
www.lakshmitravel.nl

Webdesign en development:
Birdhouse Solutions